top of page
 • Wanneer moet ik boeken?
  Voor kortere sessies (shoots van 3u of minder) kan je me doorgaans enkele weken op voorhand nog contacteren. Hou er wel rekening mee dat mijn agenda tijdens de zomermaanden (mei – september) sneller volloopt! Voor een huwelijk kan je me als fotograaf tot anderhalf jaar op voorhand boeken. Hoe sneller je me contacteert, hoe groter de kans dat ik jullie bijzondere dag kan vastleggen op de gevoelige plaat.
 • Waarom krijgen wij onze foto's niet meteen na de sessie?
  Klikken tijdens de shoot is maar een klein deel van mijn werk! Daarna moet én mag ik nog met jullie beelden aan de slag. Ik selecteer de mooiste foto’s en bewerk die vervolgens een voor een tot perfecte plaatjes. Ik geef elk beeld graag alle zorg en aandacht die het verdient en dat vraagt nu eenmaal iets meer tijd!
 • Hoeveel foto’s mogen we verwachten?
  Jullie ontvangen alle foto’s waar ik zelf gelukkig van word. En dat is een ruime selectie van de beelden die ik schiet! Gesloten ogen of al té gekke bekken hou ik liever achter slot en grendel. Reken op minstens 40 foto’s per gefotografeerd uur voor een huwelijksreportage en 60 foto’s per uur bij andere shoots. Bij huwelijken en reportages van meer dan 2 uur ontvangen jullie alle beelden vrij van watermerk én in hoge resolutie. Alsjeblieft! Bij shoots krijgen jullie een beperkt aantal beelden die vastligt per shoot. Daarnaast is er een mogelijkheid om één, meerdere foto's of de volledige gallery aan te kopen.
 • Kunnen wij de niet-geselecteerde / onbewerkte beelden krijgen?
  Neen. De beelden zoals ze uit mijn toestel rollen zijn als ongebakken broodjes bij de bakker. Het is de taak én de kunst van een fotograaf om met die ruwe beelden aan de slag te gaan. Ik selecteer en bewerk ze volgens mijn eigen stijl en voorkeur. Onbewerkte beelden tonen alleen een aanzet en vatten dus niet wie ik ben en waar ik voor sta.
 • We hebben een shoot op een buitenlocatie geboekt en het regent! Wat nu?
  Ook zonder zon maken we er iets bijzonders van, maar bij aanhoudende regen stellen we de shoot uit. Vermeld dus zeker je telefoonnummer bij de boekingsaanvraag. Zo kunnen we tijdig afstemmen en samen beslissen.
 • Hoe boek ik een shoot of huwelijksreportage?
  Een fotosessie of kortere reportage (van 3u of minder) kan je eenvoudig boeken door me een mailtje te sturen of het contactformulier in te vullen. Geef aan wat voor shoot je in gedachten hebt en vergeet vooral ook je contactgegevens niet mee te geven. Dan gaan we samen op zoek naar een goed moment en kan het aftellen beginnen. Eigenlijk ga je voor het boeken van een huwelijksreportage op dezelfde manier te werk. Ik kan je via mail snel vertellen of ik op jullie grote dag nog beschikbaar ben. Is dat het geval, dan kom ik met plezier langs om kennis te maken.
 • Verkoop je ook cadeaubonnen?
  Natuurlijk! Geen mooier geschenk dan ééntje dat voor altijd meegaat! Ik luister naar je wensen en beloof een knap verpakt cadeau. Belangrijk: je hoeft geen volledige shoot cadeau te doen. Je bepaalt zelf de het bedrag die op de bon komt te staan. De bonnen kunnen gebruikt worden voor shoots, prints, albums,...
 • Kunnen we met de vriendengroep of de ganse familie een sessie boeken?
  Dat kan. Al moet ik toegeven dat ik kleine gezelschappen boven gigantische groepen verkies. In mijn fotografie staat het gevoel centraal en precies daarom is het belangrijk dat iedereen helemaal zichzelf kan zijn. Dat is – eerlijk is eerlijk – in een grote massa minder evident. Maar contacteer me gerust, vertel me wat je in gedachten hebt en we bekijken samen wat we kunnen uitwerken!
 • Kan ik mijn foto's zelf afdrukken?
  Zeker! De digitale beelden die jullie van mij krijgen kennen de beste kwaliteit. Weet echter dat je hiervoor ook altijd bij mij terechtkan. Ik werk samen met de beste leveranciers en kan er samen met jullie over waken dat de prints die jullie bestellen van de hoogste kwaliteit zijn. Hetzelfde geldt voor alle albums. Vuur je vragen maar op me af, dan doe ik graag uit de doeken wat mogelijk is!
 • Welke outfit trekken we aan voor een fotosessie?
  Dat jij je goed voelt in wat je draagt, is voor mij het allerbelangrijkste. Natuurlijk is het fijn als jullie outfits een beetje op mekaar zijn afgestemd. Dat zorgt voor rust en harmonie in de beelden. Een gezellig allegaartje van drukke prints vind ik niet het strakste plan. En ga ook liever niet voor een al te donkere look, tenzij dat nu net is wat jou typeert.
 • We zouden graag een shoot in een studio doen. Kan dat?
  Neen. Ik kies er bewust voor om dat niet te doen. Mijn liefde voor natuurlijk licht en ditto omgevingen is veel te groot. Ik hou van plaatsen die leven en van vertrouwde plekken die jullie typeren. Precies omdat ik emotie en integere eenvoud voorop zet, zoek ik het liever niet te ver: de huiskamer, je keuken, de tuin of een andere favoriet. Mag het nog uitgepuurder en wil je een foto voor een achtergrond die totaal niet afleidt? Dan vinden we wel een effen muurtje in de buurt!
 • Wat is de levertermijn?
  Gemiddeld ontvang je mijn foto’s 3 weken na de shoot. Voor kortere shoots kan dat vaak sneller, huwelijksreportages vragen meestal iets meer tijd. Moet ik met een belangrijke deadline rekening houden? Leg die dan op tijd (lees: vooraf) op tafel! Dan bekijken we wat mogelijk is en doe ik uiteraard mijn uiterste best om tegemoet te komen aan je vraag. Fysieke herinneringen hebben een heel eigen levertermijn. Denk maar aan huwelijksalbums, fotoboeken, kaartjes of andere prints. Zodra jullie me vertellen wat je wil bestellen, ga ik na wanneer je die in handen krijgt!
 • Hoe ontvang ik de foto’s?
  Ik bezorg jullie beelden via een online gallery. Huwelijksreportages lever ik altijd af mét gratis USB-pakket. Voor een kleine meerkost kan je foto’s van andere shoots ook op USB ontvangen.

faq

Hieronder vinden jullie een overzicht van veelgestelde vragen.

bottom of page